Welkom op de officiële website in aanbouw* van De snijtafel.

De snijtafel is een internetvideoserie waarin – sinds september 2012 – populaire cultuur wordt ontleed, geïnterpreteerd en bekritiseerd. Het programma is als zelfstandig project aangesloten bij Stichting Cultuurbord.

Sinds juni 2017 kocht de VPRO maandelijks een aflevering aan. Recentelijk heeft de VPRO laten weten na juli 2019 geen afleveringen meer aan te kopen. Dit betekent dat De snijtafel, net als in 2015, zelfstandig verdergaat. Het positieve hieraan is volledige vrijheid om te bespreken wat we willen, ook buitenlands materiaal, iets dat onder de VPRO-vlag niet kon. Maar om maximaal van die vrijheid te profiteren, hebben we wel jouw hulp nodig. Het maken van dit programma is een tijdrovend proces. Als De snijtafel geen geld oplevert, kan Kasper C. Jansen niet zoveel tijd ervoor uittrekken als hij nu doet, wat resulteert in een lagere verschijningsfrequentie (of zelfs een voorlopige stop). Als je De snijtafel waardeert, hopen we dat je een bijdrage wilt leveren. Vanaf € 2.000,- per maand (of per video), garanderen we een maandelijkse aflevering.

Doneren kan op onderstaand rekeningnummer of via Patreon. Op Patreon betaal je per aflevering. Let erop dat donaties via Patreon niet 100% bij ons terechtkomen, wat bij directe overboekingen wel het geval is. Op het rekeningnummer kun je uiteraard storten wat je wilt en hoe je wilt, maar we hebben veel liever een kleine maandelijkse donatie waar we op kunnen bouwen, dan een grotere eenmalige donatie. Donaties zijn fiscaal aftrekbaar, omdat het gaat om een maatschappelijk, cultureel project en er geen sprake is van een tegenprestatie. Stichting Cultuurbord ziet erop toe dat verkregen gelden doelmatig en rechtmatig worden besteed. Wij bedanken je bij voorbaat.

Kies je voor een directe overboeking? We zijn van plan een speciale nieuwsbrief op te zetten voor alle donateurs. Van patrons hebben we automatisch de e-mailadressen, maar van jullie niet. Als je deze nieuwsbrief wilt ontvangen, stuur dan na het overboeken een e-mail naar info@desnijtafel.nl met daarin je naam, zoals die gekoppeld is aan je rekening. Dan schrijven we je straks automatisch in.

NL72 TRIO 0391 1669 56

t.n.v. Stichting Cultuurbord o.v.v. Snijtafel

De teller (laatst bijgewerkt op 12-1-2020 om 13:40 uur)
Donaties afgelopen maand Donaties per video (Patreon) Minimale doel behaald
€ 829,95 € 852,52 84%

Heb je vragen over je donatie? Je kunt ons bereiken via info@desnijtafel.nl, een berichtje achterlaten op onze Facebookpagina of ons aanvliegen op Twitter. We geven je graag meer informatie.

*Deze site is nog in aanbouw, want ook een site maken en onderhouden, kost geld. Zodra we genoeg donaties binnen hebben zijn we van plan verbeteringen door te voeren op deze website. (Denk aan een doneerknop, een videospeler met zoekfunctie en nieuws over De snijtafel). We hopen hier snel mee te kunnen beginnen. Voorlopig bieden we je onderstaande afspeellijst met alle afleveringen tot nu toe, van nieuw naar oud.