Welkom op de officiële website in aanbouw* van De snijtafel.

De snijtafel is een internetvideoserie waarin – sinds september 2012 – populaire cultuur wordt ontleed, geïnterpreteerd en bekritiseerd. Het programma is als zelfstandig project aangesloten bij Stichting Cultuurbord. Sinds juni 2017 koopt de VPRO maandelijks een aflevering aan.

Voorafgaand aan de samenwerking met de VPRO genereerde het programma geen structurele inkomsten en was volledig aangewezen op crowfdunding. Op dit moment is er geen financiële nood. De VPRO koopt tot nu toe steeds een aantal afleveringen aan (variërend van 4 tot 7) om vervolgens te evalueren. In de zomer van 2018 kwam een contract voor 6 afleveringen ten einde. Dat contract is verlengd met 4. Op 28 november gaf de VPRO te kennen dat de omroep na die 4 nog zeker 6 afleveringen aan wil kopen. Dit betekent dat De snijtafel tot ongeveer halverwege 2019 gefinancierd is. Rond die tijd volgt waarschijnlijk een nieuwe evaluatie, waarbij de VPRO beoordeelt of De snijtafel nog in haar (krimpende) budget past. Het blijft mogelijk een bijdrage te leveren om De snijtafel overeind te houden, mocht de steun uit Hilversum wegvallen.

Doneren kan op onderstaand rekeningnummer of via Patreon. (Patreon-donateurs zullen niet aangeslagen worden voor video's gepubliceerd bij de VPRO.) Donaties zijn fiscaal aftrekbaar, omdat het gaat om een maatschappelijk, cultureel project en er geen sprake is van een tegenprestatie. Stichting Cultuurbord ziet erop toe dat verkregen gelden doelmatig en rechtmatig worden besteed. Wij bedanken u bij voorbaat.

NL72 TRIO 0391 1669 56

t.n.v. Stichting Cultuurbord o.v.v. Snijtafel

De teller (laatst bijgewerkt op 2-12-2018)
Saldo bankrekening Donaties per video (Patreon)
€ 4.597,78 $ 150,-

Heeft u vragen over uw donatie? U kunt ons bereiken via info@desnijtafel.nl, een berichtje achterlaten op onze Facebookpagina of ons aanvliegen op Twitter. We geven u graag meer informatie.

*Deze site is nog in aanbouw, want ook een site maken en onderhouden, kost geld. Zodra we genoeg donaties binnen hebben zijn we van plan verbeteringen door te voeren op deze website. (Denk aan een doneerknop, een videospeler met zoekfunctie en nieuws over De snijtafel). We hopen hier snel mee te kunnen beginnen. Voorlopig bieden we u onderstaande afspeellijst met alle afleveringen tot nu toe, van nieuw naar oud.